Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Marchewkę i ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę. Włożyć je do garnka z rosołem. Gotować, aż marchewka i ziemniaki będą miękkie. Pod koniec gotowania dodać starte na tarce o dużych oczkach ogórki kiszone. Doprawić solą, pieprzem i vegetą do smaku. Przed podaniem zabielić śmietaną. 

Sposób przygotowania

  • rosół 

  • 2 marchewki

  • 6 średnich ziemniaków

  • 6 średnich ogórków kiszonych

  • sól

  • pieprz

  • vegetta

  • śmietana 18%

Składniki

Raz w tygodniu zupa ogórkowa musi być ;)

Zupa ogórkowa IV

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

14 listopada 2020

#zupa, #ogórki, #ziemniaki, #marchew

rondel