Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Na patelnię wlać oliwę, dać obrane i pokrojone w kostkę marchewkę, seler, ziemniaki i pietruszkę, przesmażyć (ciągle mieszając). Wrzucić do rosołu. Gotować aż warzywa zmiękną. Na patelnię dać starte na grubych oczkach ogórki kiszone, przesmażyć (ciągle mieszając). Dorzucić do reszty warzyw. Przegotować.  Można zabielić śmietaną. Doprawić solą, pieprzem i maggi do smaku.

Sposób przygotowania

  • 0,7 litra rosołu

  • 1 marchewka

  • 1 pietruszka

  • kawałek selera

  • 4 ziemianki

  • 5 ogórków kiszonych

  • 2 łyżki oliwy

  • maggi 

  • sól

  • pieprz

Składniki

Kolejna odsłona zupy ogórkowej ;)

Zupa ogórkowa V

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

20 listopada 2020

#zupa, #ogórki, #oliwa, #ziemniaki, #marchew, #seler, #pietruszka

rondel