Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Do garnka w którym będzie gotowana zupa dać masło. Cebulę obrać, posiekać na drobną kostkę, wrzucić do garnka. Dusić na małym ogniu, aż cebula się zeszkli. Następnie dodać umyte, obrane i pokrojone na mniejsze kawałki ziemniaki oraz marchewkę, podsmażyć około 5 minut. Dodać obrane i pokrojone na kawałki pieczarki, sól, pieprz i maggi. Wlać 2 szklanki bulionu drobiowego/rosołu. Gotować bez przykrycia na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. 

Sposób przygotowania

  • 1 marchewka

  • 5 średnich ziemniaków

  • 1 cebula

  • 2 łyżki masła

  • 15 pieczarek

  • 0,5 l bulionu drobiowego / rosołu

  • sól

  • pieprz

  • maggi

Składniki

Zostały mi pieczarki, więc postanowiłam zrobić z nich zupę ;)

Zupa pieczarkowa

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

07 maja 2021

#zupa, #marchew, #cebula, #pieczarki

rondel