#zupa, #marchewka, #cebula, #pieczarki, #ziemniaki
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Zostały mi pieczarki, więc postanowiłam zrobić z nich zupę ;)
1 marchewka
5 średnich ziemniaków
1 cebula
2 łyżki masła
15 pieczarek
0,5 l bulionu drobiowego / rosołu
0,25 łyżeczki soli
0,25 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
0,5 łyżeczki maggi
Wykonanie tradycyjne:
Do garnka w którym będzie gotowana zupa dać masło. Cebulę obrać, posiekać na drobną kostkę, wrzucić do garnka. Dusić na małym ogniu, aż cebula się zeszkli. Następnie dodać umyte, obrane i pokrojone na mniejsze kawałki ziemniaki oraz marchewkę, podsmażyć około 5 minut. Dodać obrane i pokrojone na kawałki pieczarki, sól, pieprz i maggi. Wlać 2 szklanki bulionu drobiowego / rosołu. Gotować bez przykrycia na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: