#zupa, #marchewka, #pietruszka, #seler, #cebula, #pieczarki
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Przepyszna zupa z przepisu Jakuba Kuronia.
Przepis ze strony https://kuron.com.pl/.
Odrobine go przerobiłam ;)
1 marchewka
1 pietruszka
kawałek selera
5 średnich ziemniaków
1 cebula
250 g pieczarek
2 l bulionu drobiowego / rosołu
0,25 łyżeczki soli
0,25 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
0,5 łyżeczki maggi
2 łyżki posiekanego koperku
125 ml śmietany 18 %
Wykonanie tradycyjne:
Cebulę obrać, posiekać na drobną kostkę, zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Dodać obrane i pokrojone na kawałki pieczarki. Doprawić solą i pieprzem, smażyć, aż cała woda odparuje. Odstawić. Do garnka wlać bulion drobiowy / rosół. Potem dodać umyte, obrane i pokrojone na mniejsze kawałki ziemniaki, pietruszkę, seler oraz marchewkę. Gotować bez przykrycia na małym ogniu około 15 minut. Następnie dodać pieczarki z cebulą, gotować, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodać koperek i śmietanę 18 %. Doprawić solą, pieprzem i maggi do smaku.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: