Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Cebulę obrać, posiekać na drobną kostkę, zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Dodać obrane i pokrojone na kawałki pieczarki. Doprawić solą i pieprzem, smażyć, aż cała woda odparuje. Odstawić. Do garnka wlać bulion drobiowy / rosół. Potem dodać umyte, obrane i pokrojone na mniejsze kawałki ziemniaki, pietruszkę, seler oraz marchewkę. Gotować bez przykrycia na małym ogniu około 15 minut. Następnie dodać pieczarki z cebulą, gotować, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodać koperek i śmietanę 18 %. Doprawić solą, pieprzem i maggi do smaku.

Sposób przygotowania

  • 1 marchewka

  • 1 pietruszka

  • kawałek selera

  • 5 średnich ziemniaków

  • 1 cebula

  • 250 g pieczarek

  • 2 l bulionu drobiowego / rosołu

  • sól

  • pieprz

  • maggi

  • 2 łyżki posiekanego koperku

  • 125 ml śmietany 18 %

Składniki

Przepyszna zupa z przepisu Jakuba Kuronia.

Przepis ze strony https://kuron.com.pl/.

Odrobine go przerobiłam ;)

Zupa pieczarkowa II

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

09 października 2021

#zupa, #marchew, #pietruszka, #seler, #cebula, #pieczarki

rondel