rondel

#zupa, #przecier pomidorowy, #maggi, #śmietana 18 %

21 września 2020

NAJNOWSZE PRZEPISY

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

Zupa pomidorowa

W niedzielę na obiad obowiązkowo rosół, a w poniedziałek często na nim robię pomidorową ;)

Składniki

  • 500 - 750 ml rosołu / bulionu drobiowego

  • 3-4 łyżeczki przecieru pomidorowego

  • 1 łyżeczka masła

  • 0,5 łyżeczki maggi 

  • 0,25 łyżeczki soli

  • 0,25 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego 

  • 2 łyżki śmietany 18 %

Sposób przygotowania

Wykonanie tradycyjne:

Na patelni rozpuścić masło, dać przecier pomidorowy, przesmażyć (ciągle mieszając). Tak przygotowany przecier dać do rosołu / bulionu drobiowego, przegotować. Zabielić śmietaną 18 %. Doprawić solą, pieprzem i maggi do smaku.

Galeria

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Media Społecznościowe: