#zupa, #przecier pomidorowy, #maggi, #śmietana 18 %
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
W niedzielę na obiad obowiązkowo rosół, a w poniedziałek często na nim robię pomidorową ;)
500 - 750 ml rosołu / bulionu drobiowego
3-4 łyżeczki przecieru pomidorowego
1 łyżeczka masła
0,5 łyżeczki maggi
0,25 łyżeczki soli
0,25 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
2 łyżki śmietany 18 %
Wykonanie tradycyjne:
Na patelni rozpuścić masło, dać przecier pomidorowy, przesmażyć (ciągle mieszając). Tak przygotowany przecier dać do rosołu / bulionu drobiowego, przegotować. Zabielić śmietaną 18 %. Doprawić solą, pieprzem i maggi do smaku.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: