Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Do garnka w którym będzie gotowana zupa dać oliwę. Cebulę obrać, posiekać na drobną kostkę, wrzucić do garnka. Dusić na małym ogniu, aż cebula się zeszkli. Następnie dodać obrany i pokrojony na mniejsze kawałki czosnek, podsmażyć około 5 minut. Wlać bulion drobiowy/rosół. Najpierw dawać po kawałku sery twarde: bursztyn i błękitny lazur, na końcu serek topiony, tymianek, pieprz i posiekany drobno szczypiorek. Gotować bez przykrycia na małym ogniu rozdrabniając sery drewnianą łyżką, aż się rozpuszczą. Przed podaniem zupę zmiksować blenderem ręcznym typu żyrafa. Podawać z grzankami i posiekanym szczypiorkiem.

Sposób przygotowania

  • 1 cebula

  • 5 dużych ząbków czosnku

  • 0,7 l bulionu drobiowego / rosołu

  • 100 g sera bursztyn

  • 100 g sera błękitny lazur

  • 100 g serka topionego

  • 2 łyżki oliwy

  • 0,25 łyżeczki tymianku

  • 0,25 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego

  • garść szczypiorku

Składniki

Pyszna zupa serowa.

Inspirację czerpałam ze strony https://aniagotuje.pl/.

Zupa serowa

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

03 stycznia 2021

#zupa, #czosnek, #cebula, #serek topiony, #szczypiorek, #oliwa, #tymianek

rondel