#zupa, #marchewka, #seler, #szczaw, #pietruszka, #ziemniaki, #śmietanka 30 %
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Pyszna i zdrowa zupa o dość specyficznym smaku :)
#przepis autorski
1 marchewka
1 pietruszka
1 duży ziemniak
kawałek selera
słoik szczawiu konserwowego (350 g)
0,5 l bulionu drobiowego / rosołu
0,25 łyżeczki soli
0,25 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
0,5 łyżeczki maggi
śmietanka 30 % do zabielenia
3 jajka ugotowane na twardo
Wykonanie tradycyjne:
Do garnka dać umyte, obrane i pokrojone w kostkę: pietruszkę, marchewkę, seler oraz ziemniaka. Wlać bulion drobiowy / rosół. Gotować bez przykrycia na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodać szczaw ze słoika, chwilę razem pogotować. Zabielić śmietanką 30 %. Doprawić solą, pieprzem i maggi do smaku. Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: