rondel

#zupa, #czosnek, #cebula, #marchewka, #pietruszka, #grzanki

20 lutego 2023

NAJNOWSZE PRZEPISY

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

Zupa z czerstwego chleba

Ciekawa w smaku i bardzo syta zupa z dodatkiem czerstwego chleba.

Przepis znalazłam na stronie https://aniagotuje.pl/.

Odrobinę go przerobiłam ;)

Składniki

  • 1 l rosołu

  • 2 ząbki czosnku

  • 1 cebula

  • 1 marchewka

  • 1 pietruszka

  • 3 kromki czerstwego chleba

  • 0,5 łyżeczki soli

  • 0,5 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego

  • grzanki 

Sposób przygotowania

Wykonanie tradycyjne:

Czosnek, marchewkę, pietruszkę i cebulę obrać, pokroić w plasterki. Dodać do rosołu, gotować na małym ogniu około 10 minut. Dodać do garnka czerstwe pieczywo, sól i pieprz, gotować kolejne 10 minut. Po tym czasie zupę zmiksować blenderem ręcznym typu żyrafa. Podawać z grzankami.

Galeria

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Media Społecznościowe: