Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Do garnka w którym będzie gotowana zupa dać masło. Cebulę obrać, posiekać na drobną kostkę, wrzucić do garnka. Marchewki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do cebuli. Dusić na małym ogniu, aż marchewka zrobi się miękka (co jakiś czas mieszając). Następnie dodać bulion/rosół, zagotować. Dodać puree z dyni, mleko. Gotować bez przykrycia na małym ogniu około 5 minut. Po tym czasie zupę zmiksować blenderem ręcznym typu żyrafa. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z grzankami.

Sposób przygotowania

  • 500 ml bulionu/rosołu

  • 690 g puree z dyni (sposób przygotowania tutaj)

  • 2 marchewki

  • 2 łyżki masła

  • 0,5 szklanki mleka

  • sól

  • pieprz

Składniki

Coś na zdrowie w te chłodne i deszczowe dni.

Przepis ze strony https://aniagotuje.pl/.

Zupa z dyni

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

09 października 2020

#zupa, #dynia, #marchew

rondel