Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Wykonanie tradycyjne:
Do garnka w którym będzie gotowana zupa dać masło. Cebulę obrać, posiekać na drobną kostkę, wrzucić do garnka. Marchewki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do cebuli. Dusić na małym ogniu, aż marchewka zrobi się miękka (co jakiś czas mieszając). Następnie dodać bulion/rosół, zagotować. Dodać puree z dyni, mleko. Gotować bez przykrycia na małym ogniu około 5 minut. Po tym czasie zupę zmiksować blenderem ręcznym typu żyrafa. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z grzankami.
500 ml bulionu/rosołu
690 g puree z dyni (sposób przygotowania tutaj)
2 marchewki
2 łyżki masła
0,5 szklanki mleka
sól
pieprz
Coś na zdrowie w te chłodne i deszczowe dni.
Przepis ze strony https://aniagotuje.pl/.
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
#zupa, #dynia, #marchew