#zupa, #ziemniaki, #marchewka, #pietruszka, #oliwa z oliwek, #kiełbasa, #śmietanka 30 %, #olej
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Pyszna i bardzo syta zupa ;)
#przepis autorski
1 duża marchewka
1 pietruszka w korzeniu
3 duże ziemniaki
2 łyżki oliwy z oliwek
1 kiełbasa podwawelska
1 l rosołu / bulionu drobiowego
0,5 łyżeczki soli
0,25 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
4 łyżki śmietanki 30%
olej do smażenia
Wykonanie tradycyjne:
Kiełbasę podwawelską pokroić w pół plasterki, przesmażyć na niewielkiej ilości oleju na rumiano. Ściągnąć ją z patelni, odstawić. Do garnka w którym będzie gotowana zupa dać oliwę. Marchewkę, pietruszkę oraz ziemniaki, umyć, obrać, pokroić na małe kawałki. Do garnka dodać pokrojone warzywa, dusić na małym ogniu około 5 minut. Dodać sól i pieprz, wlać rosół / bulion drobiowy. gotować pod przykryciem na małym ogniu, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodać odstawioną kiełbasę podwawelską. Przed wyłączeniem zupy zabielić ją śmietanką 30 %.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: