Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Jajka utrzeć z cukrami. Cały czas ucierając dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia, sól, proszek budyniowy oraz olej. Gotowe ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy. Piec około 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 170ºC (góra-dół). Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Sposób przygotowania

  • 160 g cukru

  • 1 łyżka cukru waniliowego

  • 4 jajka

  • szczypta soli

  • 130 g mąki pszennej

  • 30-45 g mąki ziemniaczanej 

  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

  • 2 budynie śmietankowe bez cukru

  • 3/4 szklanki oleju

  • cukier puder do posypania

Składniki

Pyszna i szybka babka budyniowa.

Inspirację czerpałam ze strony https://uwagababciagotuje.blogspot.com/.

Przepis odrobinę przerobiłam ;)

Babka budyniowa

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

12 listopada 2021

#ciasta, #desery, #babka, #budyń, #mąka ziemniaczana

rondel