Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Wykonanie tradycyjne:
Margarynę / masło rozpuścić. Jajka utrzeć z cukrami. Cały czas ucierając wlać do nich gorącą margarynę/masło, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Pod koniec ucierania dodać mleko. Do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy wlać 2/3 ciasta (u mnie tortownica o średnicy 26 cm). Do reszty dodać 3 łyżeczki kakao, delikatnie wymieszać. Wylać na górę ciasta, przemieszać widelcem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180ºC (termoobieg) około 40 minut Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
4 jajka
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
250 g margaryny / masła
2 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
niecałe 0,5 szklanki mleka
3 kopiaste łyżeczki kakao
Kiedyś koleżanka przyniosła do pracy pyszną babkę. Po spróbowaniu wzięłam sobie od niej przepis ;)
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
#babka, #ciasta, #desery, #kakao