Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Margarynę / masło rozpuścić. Jajka utrzeć z cukrami. Cały czas ucierając wlać do nich gorącą margarynę/masło, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Pod  koniec ucierania dodać mleko. Do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy wlać 2/3 ciasta (u mnie tortownica o średnicy 26 cm). Do reszty dodać 3 łyżeczki kakao, delikatnie wymieszać. Wylać na górę ciasta, przemieszać widelcem. Piec w piekarniku nagrzanym do  180ºC (termoobieg) około 40 minut Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Sposób przygotowania

  • 4 jajka

  • 1 szklanka cukru

  • 1 cukier waniliowy

  • 250 g margaryny / masła

  • 2 szklanki mąki pszennej

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

  • niecałe 0,5 szklanki mleka

  • 3 kopiaste łyżeczki kakao

Składniki

Kiedyś koleżanka przyniosła do pracy pyszną babkę. Po spróbowaniu wzięłam sobie od niej przepis ;)

Babka od Ani

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

19 listopada 2020

#babka, #ciasta, #desery, #kakao

rondel