Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Mąki przesiać, dodać do nich tłuszcz, posiekać dokładnie nożem. Dodać cukry, proszek do pieczenia, przeciśnięty przez praskę ser oraz jajka. Dokładnie wyrobić. Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C (góra-dół) przez około 50 minut. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

Sposób przygotowania

  • 2,5 szklanki mąki pszennej

  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej

  • 1 szklanka cukru

  • 250 g masła

  • 250 g sera białego półtłustego

  • 3 jajka

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

Składniki

Nie ma to jak puszysta babka do kawy ;)

Przepis znalazłam na stronie http://zpierwszegotloczenia.pl/.

Odrobinę go przerobiłam ;)

Babka twarogowa

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

01 listopada 2020

#babka, #ciasta, #desery, #ser biały, #mąka ziemniaczana

rondel