Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Białka ubić na sztywno z odrobiną soli. Cały czas ubijając dodawać stopniowo cukier, a na końcu sok z cytryny. Przełożyć do szprycy / rękawa cukierniczego z odpowiednią końcówką. Wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec / suszyć w piekarniku nagrzanym do 120ºC (termoobieg)  30-40 minut.

Sposób przygotowania

  • 150 ml białek (ok. 5 białek)

  • 300 g cukru

  • cukier waniliowy

  • szczypta soli

  • łyżeczka soku z cytryny

Składniki

Zostały mi  białka z jajek i postanowiłam zrobić z nich bezy ;)

Niezawodny przepis znalazłam kiedyś na stronie http://www.youtube.com/.

Beziki

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

21 grudnia 2020

#desery, #ciasteczka, #cytryna

rondel