Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Wykonanie tradycyjne:
Białka ubić na sztywno z odrobiną soli. Cały czas ubijając dodawać stopniowo cukier, a na końcu sok z cytryny. Przełożyć do szprycy / rękawa cukierniczego z odpowiednią końcówką. Wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec / suszyć w piekarniku nagrzanym do 120ºC (termoobieg) 30-40 minut.
150 ml białek (ok. 5 białek)
300 g cukru
cukier waniliowy
szczypta soli
łyżeczka soku z cytryny
Zostały mi białka z jajek i postanowiłam zrobić z nich bezy ;)
Niezawodny przepis znalazłam kiedyś na stronie http://www.youtube.com/.
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
#desery, #ciasteczka, #cytryna