Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Czekoladę drobno posiekać. Odstawić. Miękkie masło utrzeć z cukrami na puszysta masę. Dodać obrany oraz rozgnieciony widelcem banan oraz przesianą mąkę wymieszaną z solą i sodą. Składniki dokładnie połączyć ze sobą. Na końcu wsypać posiekaną czekoladę. Wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. (Ciasto się bardzo lepi). Łyżką nakładać ciastka na blachę, wilgotnymi dłońmi spłaszczać na blasze. Piec w piekarniku nagrzanym do 180ºC (termoobieg) 15 minut. Studzić na kratce.

Sposób przygotowania

  • 115 g miękkiego masła

  • 120 g cukru

  • 1 dojrzały banan 

  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

  • 200 g mąki pszennej

  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej

  • szczypta soli

  • 100 g czekolady gorzkiej 64%

Składniki

Ciastka, które swoim smakiem przypominają Pieguski ;)

Przepis ze strony https://www.mojewypieki.com/.

Odrobine go przerobiłam ;)

Ciasteczka bananowe z czekoladą

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

08 grudnia 2020

#ciasteczka, #desery, #czekolada, #banan, #soda

rondel