Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Miękkie masło zmiksować z cukrami na puch. Cały czas miksując dodać jajka, potem przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto owinąć folią spożywczą, wsadzić na 1-1,5 godziny do lodówki. Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto (na około 0,5 cm), wyciąć foremką ciasteczka. Ułożyć je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piec w gorącym piekarniku (180ºC, góra-dół) na złoty kolor (około 20 minut). 

Sposób przygotowania

  • 400 g mąki pszennej

  • 200 g masła

  • 2 jajka

  • 150 g cukru pudru

  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia

  • łyżka cukru waniliowego

Składniki

Przepyszne ciasteczka, które długo zachowują świeżość.

Idealne do dekorowania np. pisakami spożywczymi czy lukrem.

Przepis ze strony http://maslaneciasteczko.blogspot.com/.

Ciasteczka maślane

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

01 lipca 2021

#desery, #ciasteczka

rondel