Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Wykonanie tradycyjne:
Miękkie masło utrzeć z cukrami. Dodać olej i przesiane mąki, dokładnie wyrobić. Ciasto owinąć folią spożywczą, odstawić na 30 minut do lodówki. Z ciasta formować szyszki, ponacinać nożyczkami w trzech rzędach. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180ºC (termoobieg) 30 minut. Studzić na kratce.
Bardzo szybkie w wykonaniu i wręcz rozpływające się w ustach ciasteczka przypominające swym wyglądem szyszki ;)
Przepis od Pani Eli K.
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
#ciasteczka, #desery, #mąka ziemniaczana, #olej, #cukier puder, #cukier waniliowy