Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Miękkie masło utrzeć z cukrami. Dodać olej i przesiane mąki, dokładnie wyrobić. Ciasto owinąć w folię spożywczą, odstawić na 30 minut do lodówki. Z ciasta formować szyszki, ponacinać nożyczkami w trzech rzędach. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180ºC (termoobieg) 30 minut. Studzić na kratce.

Sposób przygotowania

Na 20 sztuk:

  • 120 g miękkiego masła

  • 50 g cukru pudru

  • 1 łyżka cukru waniliowego

  • 30 ml oleju

  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej

  • 200 g mąki pszennej

Składniki

Bardzo szybkie w wykonaniu i wręcz rozpływające się w ustach ciasteczka przypominające swym wyglądem szyszki ;)

Przepis od Pani Eli K.

Ciastka szyszki

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

09 grudnia 2020

#ciasteczka, #desery, #mąka ziemniaczana

rondel