#ciasta, #desery, #kakao, #cytryna, #soda oczyszczona, #proszek do pieczenia, #cukier puder, #cukier waniliowy, #Thermomix
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Prosty przepis na pyszne ciasto czekoladowe zaparzane.
Przepis znalazłam na stronie https://ilovebake.pl/.
Odrobinę go przerobiłam ;)
Wykonanie tradycyjne:
Do większej miski przesiać mąkę, dodać cukry, przesiane kakao, sól, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną, dokładnie wymieszać. Wlać sok z cytryny, gorące, roztopione masło i gorącą wodę, dokładnie wymieszać. Przelać do posmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą blachy. Piec w piekarniku nagrzanym do 175ºC (góra-dół) do tzw. suchego patyczka (około 30 minut). Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
Wykonanie w Thermomixie:
Do czystego i suchego naczynia miksującego dać mąkę, cukry, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, wymieszać 1 minutę/obr. 3. Wlać sok z cytryny, gorące, roztopione masło i gorącą wodę, wymieszać 2 minuty/obr. 3. Przelać do posmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą blachy. Piec w piekarniku nagrzanym do 175ºC (góra-dół) do tzw. suchego patyczka (około 30 minut). Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: