#zapiekanki, #przekąski, #ser żółty, #pieczarki, #oregano, #bazylia, #ketchup
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Domowy odpowiednik zapiekanki z budki ;)
#przepis autorski
Wykonanie tradycyjne:
Bagietkę przekroić przekroić równo wzdłuż na pół, a potem jeszcze w poprzek każdą na pół / pół bagietki przekroić równo wzdłuż na pół. Pieczarki obrać, bardzo drobno pokroić, wrzucić do miski. Ser żółty zetrzeć na tarce na dużych oczkach dodać do pieczarek, wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, bazylia i oregano do smaku. Przygotowane pieczywo ułożyć na blasze piekarnikowej wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C (góra-dół z funkcją grill) około 3 - 5 minut. Po tym czasie należy ostrożnie wysunąć blachę, na każdy kawałek bagietki / pół bagietki dać solidną porcję wcześniej przygotowanych pieczarek z serem i przyprawami. Zapiekać jeszcze około 7 minut. Podawać z ketchupem.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: