#ciasteczka, #desery, #polewa, #kokos, #orzechy, #cukier puder, #miód, #proszek do pieczenia, #Thermomix
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Rozpływające się kosteczki miodowe w czekoladzie i kokosie ;)
Wykonanie tradycyjne:
Masło rozpuścić. Dodać do niego miód, jajko i cukier puder, dokładnie wymieszać. Cały czas mieszając dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i mleko. Ciasto przelać do posmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą blachy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180ºC (termoobieg) na złoty kolor / (góra-dół) 30 minut. Jak ostygnie pokroić w kostkę, zanurzać w polewie, obtaczać w wiórkach kokosowych lub mielonych orzechach.
Wykonanie w Thermomixie:
Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć masło, roztopić 2 minuty/70ºC/obr. 1. Dodać mód, jajko i cukier puder, wymieszać 2 minuty/obr. 2. Wymieszać kolejne 3 minuty/obr. 2 dodając stopniowo przez otwór w pokrywie naczynia miksującego mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i mleko. Ciasto przelać do posmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą blachy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180ºC (termoobieg) na złoty kolor / (góra-dół) 30 minut. Jak ostygnie pokroić w kostkę, zanurzać w polewie, obtaczać w wiórkach kokosowych lub mielonych orzechach.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: