Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Masło rozpuścić. Dodać do niego miód, jajko i cukier puder, dokładnie wymieszać. Cały czas mieszając dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i mleko. Piec w piekarniku nagrzanym do 180ºC (termoobieg) na złoty kolor / (góra-dół) 30 minut. Jak ostygnie pokroić w kostkę, zanurzać w polewie, obtaczać w wiórkach kokosowych lub mielonych orzechach.

Sposób przygotowania

  • 20 g cukru pudru  

  • 1 jajko 

  • 2 łyżki miodu

  • 50 g masła

  • 0,5 szklanki mleka  

  • 250 g mąki pszennej

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

  • polewa czekoladowa  (sposób wykonania tutaj)

  • wiórki kokosowe / mielone orzechy

Składniki

Rozpływające się kosteczki miodowe w czekoladzie i kokosie ;)

Kostka miodowa

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

18 grudnia 2020

#ciasteczka, #desery, #polewa, #kokos, #orzechy, #miód

rondel