Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Wykonanie tradycyjne:
Masło rozpuścić. Dodać do niego miód, jajko i cukier puder, dokładnie wymieszać. Cały czas mieszając dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i mleko. Piec w piekarniku nagrzanym do 180ºC (termoobieg) na złoty kolor / (góra-dół) 30 minut. Jak ostygnie pokroić w kostkę, zanurzać w polewie, obtaczać w wiórkach kokosowych lub mielonych orzechach.
20 g cukru pudru
1 jajko
2 łyżki miodu
50 g masła
0,5 szklanki mleka
250 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
polewa czekoladowa (sposób wykonania tutaj)
wiórki kokosowe / mielone orzechy
Rozpływające się kosteczki miodowe w czekoladzie i kokosie ;)
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
#ciasteczka, #desery, #polewa, #kokos, #orzechy, #miód