#desery, #ciasteczka, #cukier puder, #cukier waniliowy, #masło, #proszek do pieczenia, #mąka ziemniaczana, #marmolada
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Rozpływające się w ustach ciasteczka przekładane marmoladą.
Przepis znalazłam na stronie https://www.doradcasmaku.pl/.
Wykonanie tradycyjne:
Miękkie masło zmiksować z cukrami na puch. Cały czas miksując dodać jajko, potem przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto owinąć folią spożywczą, wsadzić na 0,5 godziny do zamrażarki. Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto (na około 3 mm), wyciąć foremką ciasteczka. Układać je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piec w piekarniku nagrzanym do 180ºC (termoobieg) na złoty kolor (około 15 - 18 minut). Po wystudzeniu przekładać ciasteczka marmoladą.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: