Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Tłuszcz rozpuścić. Dodać do niej mleko, cukier i przesiane kakao, zagotować. Całość ostudzić. Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać z masą kakaową i jajkami. Przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą/mąką. Piec około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C (góra-dół) do tzw. suchego patyczka. Przed podaniem posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.

Sposób przygotowania

  • 250 g margaryny / masła

  • 3/4 szklanki mleka

  • 2 szklanki cukru

  • 3 łyżki kakao

  • 2,5 szklanki mąki pszennej

  • 3 jajka

  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia

Składniki

Najprostszy przepis na mocno czekoladowe ciasto.

Przepis dostałam Teściowej ;)

Murzynek

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

21 października 2020

#ciasta, #desery, #kakao

rondel