Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Wykonanie tradycyjne:
Proszek budyniowy, mąkę, cukier, wodę i mleko dokładnie zmiksować. Pod koniec miksowania dodać olej. Piec na rozgrzanej patelni naleśnikowej z obydwu stron na złoty kolor. Gotowe naleśniki smarować tym na co mamy ochotę, zawijać.
Wykonanie w Thermomixie:
Do naczynia miksującego dać mleko, wodę gazowaną, cukier, proszek budyniowy, mąkę i olej, zmiksować 30 sekund/obr. 4. Ciasto przelać do innego naczynia. Piec na rozgrzanej patelni naleśnikowej z obydwu stron na złoty kolor. Gotowe naleśniki smarować tym na co mamy ochotę, zawijać.
Na 9 sztuk:
2 opakowania budyniu waniliowego/śmietankowego (po 40 g każdy)
3 łyżki cukru
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka wody gazowanej
1 szklanka mleka
1/3 szklanki oleju
dżem / marmolada / domowa nutella (sposób wykonania tutaj) / cukier puder
Kolejna odsłona klasycznych naleśników.
Przepis pochodzi ze strony https://www.o2.pl/.
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
#naleśniki, #desery, #budyń, #dżem, #nutella, #marmolada, #Thermomix