Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Jajka umyć, ugotować na twardo, ostudzić, obrać, bardzo drobno pokroić. Cebulę obrać, pokroić w bardzo drobną kostkę. Do miski wrzucić jajka, cebulę, dodać majonez, musztardę, pieprz i sól, dokładnie wymieszać.  

 

Wykonanie w Thermomixie:

Do czystego i suchego naczynia miksującego wlać wodę, włożyć koszyczek i umieścić w nim umyte jajka. Ugotować 12 minut/Varoma/obr. 1. Od razu po ugotowaniu ostrożnie wyjąć koszyczek przy pomocy kopystki, wylać wodę. Schłodzić jajka pod zimną, bieżącą wodą, obrać, przekroić na pół. Do naczynia miksującego włożyć obraną cebulę pokrojoną na kawałki, rozdrobnić 5 sekund/obr. 5. Cebulę zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. Dodać jajka, majonez, musztardę, pieprz i sól, dokładnie wymieszać 25 sekund/obr. 3,5.

Sposób przygotowania

  • 1 cebula

  • 7 jajek 

  • 2 łyżki majonezu

  • 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego

  • 0,5 łyżeczki soli

  • 3 łyżeczki musztardy

  • 500 g wody (o temperaturze pokojowej)

Składniki

Pyszna pasta w sam raz na śniadanie lub kolację.

Przepis znalazłam na stronie https://cookidoo.pl/ ;)

Pasta jajeczna

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

09 września 2020

#pasta kanapkowa, #inne, #cebula, #majonez, #musztarda, #Thermomix

rondel