rondel

#pasta kanapkowa, #inne, #cebula, #majonez, #musztarda, #Thermomix

09 września 2020

NAJNOWSZE PRZEPISY

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

Pasta jajeczna

Pyszna pasta w sam raz na śniadanie lub kolację.

Przepis znalazłam na stronie https://cookidoo.pl/ ;)

Składniki

  • 1 cebula

  • 7 jajek 

  • 2 łyżki majonezu (sposób przygotowania tutaj)

  • 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego

  • 0,5 łyżeczki soli

  • 3 łyżeczki musztardy sarepskiej

  • 500 g wody (o temperaturze pokojowej)

Sposób przygotowania

Wykonanie tradycyjne:

Jajka umyć, ugotować na twardo, ostudzić, obrać, bardzo drobno pokroić. Cebulę obrać, pokroić w bardzo drobną kostkę. Do miski wrzucić jajka, cebulę, dodać majonez, musztardę, pieprz i sól, dokładnie wymieszać.  

 

Wykonanie w Thermomixie:

Do czystego i suchego naczynia miksującego wlać wodę, włożyć koszyczek i umieścić w nim umyte jajka. Ugotować 12 minut/Varoma/obr. 1. Od razu po ugotowaniu ostrożnie wyjąć koszyczek przy pomocy kopystki, wylać wodę. Schłodzić jajka pod zimną, bieżącą wodą, obrać, przekroić na pół. Do naczynia miksującego włożyć obraną cebulę pokrojoną na kawałki, rozdrobnić 5 sekund/obr. 5. Cebulę zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. Dodać jajka, majonez, musztardę, pieprz i sól, dokładnie wymieszać 25 sekund/obr. 3,5.

Galeria

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Media Społecznościowe: