Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Wykonanie ciasta tutaj.

Cebulę drobno pokroić, zeszklić na maśle. Dodać do niej mięso, przesmażyć, aż będzie dobre. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Całość delikatnie zblendować.

Przełożyć część ciasta na stolnicę i dokładnie wyrobić. Rozwałkować cienki placek, szklanką wycinać łazanki. Na każdą nakładać łyżeczką farsz. Skleić dokładnie brzegi. Gotowe układać na ściereczce. Przykryć jeśli nie będą gotowane od razu, aby nie obeschły. Gotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu polać roztopionym masłem, aby się nie kleiły. 

Sposób przygotowania

Ciasto:

składniki tutaj 

Farsz:

  • 0,5 opakowania mięsa mielonego

  • cebula

  • sól

  • pieprz

  • 2 ząbki czosnku

Dodatkowo:

  • roztopione masło do polania (1/4 kostki)

Składniki

Nie ma to jak domowe pierożki na obiad. Tym razem w wersji z mięsem ;)

Pierogi z mięsem

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

02 października 2020

#pierogi, #dania główne, #cebula, #mięsa

rondel