rondel

#racuchy, #desery, #maślanka, #kefir, #budyń, #proszek do pieczenia, #dżem, #marmolada, #nutella, #olej, #cukier puder, #Thermomix

31 października 2020

NAJNOWSZE PRZEPISY

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

Racuchy budyniowe

Rozpływające się w ustach racuchy na maślance z dodatkiem budyniu.

Przepis znalazłam na stronie https://wypiekibeaty.com.pl/.

Składniki

  • 275 g mąki pszennej

  • 40 g budyniu śmietankowego / waniliowego

  • 3 łyżki cukru

  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

  • 2 jajka

  • 140 g maślanki

  • 240 g kefiru

  • olej do smażenia

  • dżem / marmolada/ domowa nutella (sposób przygotowania tutaj) / cukier puder (sposób przygotowania tutaj)

Sposób przygotowania

Wykonanie tradycyjne:

Wszystkie składniki wymieszać dokładnie na jednolitą masę. Na rozgrzaną i natłuszczoną patelnię nakładać porcje ciasta. Smażyć na złoty kolor z obydwu stron. Podawać z tym na co mamy ochotę.

 

Wykonanie w Thermomixie:

Do czystego i suchego naczynia miksującego dać maślankę, kefir, cukier, jajka, mąkę, proszek do pieczenia i proszek budyniowy, zmiksować 30 sekund/obr. 5. Ciasto przelać do innego naczynia. Na rozgrzaną i natłuszczoną patelnię nakładać porcje ciasta. Smażyć na złoty kolor z obydwu stron. Podawać z tym na co mamy ochotę.

Galeria

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Media Społecznościowe: