Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Wykonanie tradycyjne:
W misce dokładnie wymieszać mleko, maślankę, śmietanę, jajko, mąkę i cukier. Smażyć na rozgrzanym oleju (niezbyt mocno, aby zdążyły się upiec w środku). Podawać z tym na co mamy ochotę.
Wykonanie na Thermomixie:
Do naczynia miksującego dać mleko, maślankę, śmietanę, jajko, mąkę i cukier. Wymieszać 1 minuta/obr. 6. Smażyć na rozgrzanym oleju (niezbyt mocno, aby zdążyły się upiec w środku). Podawać z tym na co mamy ochotę.
Na 45 sztuk:
1 jajko
3 łyżki cukru
250 g mąki pszennej
szklanka mleka
szklanka maślanki
3 czubate łyżki śmietany 18 %
olej do smażenia
dżem / marmolada / domowa nutella (sposób wykonania tutaj) / cukier puder
Pyszne i szybkie racuchy ;)
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
#racuchy, #desery, #maślanka, #dżem, #marmolada, #cukier puder, #nutella, #Thermomix