Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

W misce dokładnie wymieszać mleko, maślankę, śmietanę 18 %, jajko, mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i cukier. Smażyć na rozgrzanym oleju (niezbyt mocno, aby zdążyły się upiec w środku). Podawać z tym na co mamy ochotę.

 

Wykonanie na Thermomixie:

Do naczynia miksującego dać mleko, maślankę, śmietanę 18 %, jajko, mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i cukier. Wymieszać 1 minutę/obr. 6. Smażyć na rozgrzanym oleju (niezbyt mocno, aby zdążyły się upiec w środku). Podawać z tym na co mamy ochotę.

Sposób przygotowania

  • 1 jajko

  • 3 łyżki cukru

  • 220 g mąki pszennej

  • 0,5 szklanki mleka

  • 1 szklanka maślanki

  • 0,5 szklanki śmietany 18 %

  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej

  • olej do smażenia

  • dżem / marmolada / domowa nutella (sposób wykonania tutaj) / cukier puder

Składniki

Pyszne racuchy, w sam raz na wykorzystanie resztek z lodówki ;)

Racuchy na maślance, śmietanie i mleku II

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

07 lutego 2022

#racuchy, #desery, #maślanka, #dżem, #marmolada, #cukier puder, #nutella, #proszek do pieczenia, #soda oczyszczona, #Thermomix

rondel