Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Fasole i kukurydzę odsączyć z zalewy, wsypać do miski. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Ser i obraną cebulę pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki opłukać, drobno posiekać. Wszystkie pokrojone rzeczy wsypać do miski. Majonez wymieszać z ketchupem (jak sos jest za gęsty można dodać śmietanę 18 %), wlać do sałatki. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać.

Sposób przygotowania

  • 1 puszka białej fasoli

  • 1 puszka czerwonej fasoli

  • 1 puszka kukurydzy złocistej

  • 1 cebula

  • 2 papryki czerwone

  • około 100 g sera żółtego gouda

  • natka pietruszki

  • 2-3 łyżki majonezu

  • 2-3 łyżki ketchupu pikantnego

  • śmietana 18% (opcjonalnie)

  • sól

  • pieprz czarny mielony

Składniki

Szukałam prostego i szybkiego przepisu na sałatkę.

Znalazłam go na stronie http://kotlet.tv/salatka-meksykanska/.

Odrobinę go przerobiłam ;)

Sałatka meksykańska

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

06 października 2020

#sałatka, #inne, #fasola, #kukurydza, #cebula, #papryka, #ser żółty, #pietruszka, #majonez, #ketchup

rondel