Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać tłuszcz, posiekać nożem. Dodać serki homogenizowane i 2 łyżki cukru, wyrobić ciasto. Ciasto podzielić na dwie nierówne części (w proporcji 2/3 i 1/3). Każdą z nich owinąć folią spożywczą, schować na godzinę do zamrażarki. Jabłka umyć, obrać, pokroić na plasterki.  Do pozostałego cukru, dodać cukier waniliowy i cynamon. Dokładnie wymieszać. Większą częścią ciasta wylepić posmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą formę. Przykryć warstwą jabłek. Posypać mieszanką cukrową. Czynność powtórzyć. Na wierzch rozwałkować pozostałą część ciasta. Piec 40-45 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC (termoobieg). Prze podaniem posypać cukrem pudrem.

Sposób przygotowania

  • 3,5 szklanki mąki pszennej

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

  • 300 g masła / margaryny

  • 3 serki homogenizowane waniliowe Danio (420 g)

  • 0,5 szklanki cukru

  • 1 opakowanie cukru waniliowego

  • 1 łyżeczka cynamonu

  • jabłka

Składniki

Szarlotka dla alergików bez mleka krowiego i jajek ;) 

Szarlotka dla alergików 

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

02 października 2020

#ciasta, #desery, #szarlotka, #jabłka, #alergia, #cynamon, #serek

rondel