Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Biszkopty zmielić. Dodać do nich pozostałe składniki, dokładnie wymieszać.

* Rumu lejemy tyle żeby dobrze się kulki formowało.

Foremki na ule wysypać cukrem pudrem. Formować ule. Nałożyć do nich nadzienie. U mnie nadzienie orzechowe (sposób wykonania tutaj) i nutella. Zatkać ul od dołu krążkiem wyciętym z andruta.

Sposób przygotowania

  • 2 paczki biszkoptów

  • 1/3 kostki masła

  • 0,25 szklanki cukru pudru

  • 1 jajko

  • 2 łyżki mielonych orzechów

  • rum

  • 2 łyżki kakao (opcjonalnie)

  • nadzienie

  • andrut

Składniki

Przepis dostałam od Teściowej ;)

Ule

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

15 grudnia 2020

#ciasteczka, #desery, #orzechy, #kakao, #biszkopty, #rum

rondel