Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Wykonanie tradycyjne:
Przesiać mąkę, dodać do niej tłuszcz, posiekać dokładnie nożem. Dodać cukry i śmietanę. Zarobić ciasto nożem, a następnie wyrobić ręka. Owinąć folią spożywczą, wstawić na 30 minut do lodówki. Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto (na około 0,5 cm), wyciąć foremką ciasteczka. Ułożyć je na posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką blasze. Piec w gorącym piekarniku (180ºC, góra-dół) na złoty kolor (10-15 minut). Po wystygnięciu smarować ciasteczka tym na co mamy ochotę, składać po dwa razem.
Szybkie ciasteczka, które pozwolą wykorzystać starą śmietanę ;)
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
#ciasteczka, #desery, #śmietana, #dżem, #marmolada, #nutella