#dania główne, #ser żółty, #papryka, #pomidor, #szczypiorek, #sałata lodowa, #ogórek kiszony, #majonez, #ketchup, #musztarda
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Każdy ma swój ulubiony przepis na najlepszy domowy hamburger.
Mój jest właśnie taki ;)
bułki do hamburgerów (sposób przygotowania tutaj, tutaj, tutaj lub tutaj)
kotlety wołowe (sposób przygotowania tutaj) lub wołowo-wieprzowe (sposób przygotowania tutaj)
ser żółty
papryka czerwona
pomidor żółty
szczypiorek
sałata lodowa
ogórek kiszony
majonez
ketchup pikantny
musztarda sarepska
długie wykałaczki
Wykonanie tradycyjne:
Majonez wymieszać z musztardą i ketchupem, odstawić. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić na plastry. Pomidora umyć, pokroić na plastry. Szczypiorek poszatkować. Ogórek pokroić na kawałki. Sałatę lodową opłukać, osuszyć. Bułki przekroić, posmarować masłem, zrumienić na patelni. Kotlety wołowe usmażyć, pod koniec na każdym roztopić plasterek sera żółtego. Połówkę bułki posmarować sosem majonezowo-ketchupowo-musztardowym. Położyć na nią kotleta, listek sałaty, plasterek pomidora, plasterek papryki, kawałek ogórka kiszonego i trochę szczypiorku. Przykryć drugą połówką bułki. Całość spiąć wykałaczką.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: